Proces

Proces

Verkoop

Dagelijks hebben wij persoonlijk contact met onze klanten. We brengen hun wensen in kaart en bekijken gezamenlijk op welke manier we deze wensen het best kunnen verwezenlijken. Zo overleggen we bijvoorbeeld elke week hoe de boeketten eruit moeten zien. Bovendien zijn wij op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de bloemen- en lifestylebranche, zodat we de klant interessante aanbiedingen kunnen doen. Wanneer wij de bestellingen hebben ontvangen, kunnen de juiste bloemen worden ingekocht en geproduceerd.

Inkoop

Dagelijks kopen onze inkopers een breed assortiment bloemen in, afgestemd op de wensen van de klant. We kopen onze bloemen rechtstreeks in bij zowel Nederlandse als buitenlandse kwekers. Door inkoop aan de bron weten wij onze klanten te voorzien van moderne boeketten tegen een sterk concurrerende prijs. Bovendien kunnen wij -op basis van afgesproken klantspecificaties- een constante kwaliteit bieden en aantallen garanderen. Daarnaast kopen onze inkopers ook in via de veilingklok.

Verwerking

Vanuit onze productiehal in De Kwakel (Aalsmeer), werken we bij Greenex dagelijks met 70 á 80 mensen aan het zorgvuldig samenstellen en verpakken van bloemen. Alle boeketten worden overeenkomstig de wensen van de retailer verpakt. Om er zeker van te zijn dat de klant het juiste product krijgt met de juiste specificaties, onderwerpen wij onze bloemen op een aantal momenten aan een uitgebreide controle. In eerste instantie worden de bloemen bij binnenkomst gecontroleerd op hun kwaliteit alvorens zij de productie in gaan. Vervolgens worden de boeketten tijdens de productie nogmaals gecontroleerd op o.a. de kwaliteit van de bloemen, de hoes, de barcode, het aantal bossen per emmer en de totale verschijning. Om de kwaliteit te behouden, worden onze bloemen verpakt op gekoeld en behandeld water. Bovendien worden alle producten op de meest geschikte temperatuur bewerkt, opgeslagen en verzonden.

 

Distributie

Wanneer alle bloemen geproduceerd en verpakt zijn, zijn deze klaar voor vertrek. Wij werken nauw samen met een aantal transporteurs. Hierdoor vinden onze bloemen dagelijks moeiteloos hun weg naar de klant.